2014. november 15., szombat

Bugaci húsgombóc leves







Hozzávalók 4-6 fő részére:
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg sovány nyers füstölt sonka
1 fej vöröshagyma
4 sárgarépa
1 fehérrépa
2 közepes krumpli
1 kis karalábé
30 dkg darálthús
1 tojás
liszt
só, bors, pirospaprika, pirosarany/chili
babérlevél
(tejföl)

A kockára vágott szalonnát és sonkát csíkokra vagy kis kockákra vágom és megpirítom, majd ezen dínsztelem meg a hagymát, végül rárakom a karikára/kockákra vágott zöldségeket a krumpli kivételével. Egy kicsit együtt párolom, majd megszórom pirospaprikával és felengedem vízzel. Sózom-borsozom és belerakok 3-4 babérlevelet. 
A húsgombóchoz felverek 1 tojást, sózom-borsozom, majd összekeverem a darálthússal és annyi lisztet adok hozzá, amennyit felvesz. Amikor a  zöldségek félpuhára főttek, belerakom a krumplit és a húsgombócokat. Készre főzöm és kenyérrel tálalom, de lehet hozzá tejfölt is kínálni.

Megjegyzésem:
Egy étteremben ettem ilyen levest néhány évvel ezelőtt. Nagyon megízlett és ezért kerestem meg a receptet. Azóta többször is elkészítettem. Nagyon laktatós leves, hasonlít kicsit a gulyáshoz. Egytálételként is megállja a helyét.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése