2014. július 1., kedd

Bögrés meggyes-mákos kocka

Hozzávalók:
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg puha vaj, vagy margarin
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fél cs sütőpor
  • 50 dkg kimagozott meggy
  • 1 csapott ek cukor
  • 1 tk zsemlemorzsa

A meggyet megmosom, kimagozom, összekeverem az 1 csapott evőkanál cukorral, és félreteszem, amíg a tésztát kikeverem.
A tésztához a vajat a cukorral és a tojással habosra keverem robotgéppel, belereszelem a citromhéjat, majd hozzászitálom a sütőporral elkevert lisztet, és felváltva adagolva a tejjel, a mákkal és a fahéjjal alaposan kikeverem.
Kivajazott közepes méretű tepsibe öntöm, meghintem 1 tk zsemlemorzsával és rákanalazom a meggyet a leve nélkül.
Beteszem az előmelegített sütőbe, és 190 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütöm. Tűpróba! Ha kihűlt, akkor vágom kockákra és porcukorral meghintve kínálom.




Megjegyzésem:
Friss meggyel készítettem el, sokat raktam bele, de így finom! Őrölt fahéj helyett egy kis mézeskalács fűszerkeverékkel fűszereztem, talán még jobb, mint fahéjjal.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése