2014. július 18., péntek

Görög csirke saslik - kotopoulo souvlaki

Hozzávalók 2 főre:
  • 1 csirkemellfilé
  • 0,3 dl citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek oregánó
  • 4 db saslik nyárs
A csirkemellet kockákra vágom. A fűszereket összekeverem és ráöntöm a húsra. 1-2 órára vagy egész éjszakára hűtőbe teszem. A saslik nyársakra felszúrom és tepsiben, grillsütőben vagy rácson, esetleg öntöttvas-sütőlapon megsütöm. Időközönként forgatom a nyársat, hogy minden oldala megsüljön. Hogy meddig kell sütni, attól függ hol és min sütjük. Én tepsiben és sütőben sütöttem, kb. 20-30 perc.
Forrón, nyárssal együtt tálalom. Kiváló köret hozzá a Görög saláta és a Tzatziki.
Megjegyzésem:
Görögországból hozott citrommal díszítettem. A citromból facsarhatunk a húsra és a salátára is, nagyon finom ízt ad neki. Pita vagy/és sültkrumpli is illik hozzá, de így is elég laktatós. Nem csak csirkéből, hanem disznóhúsból, bárányhúsból vagy vegyesen is elkészíthetjük.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése