2014. július 22., kedd

Morzsás hús

Hozzávalók 2-3 főre:

  • fél kg csirkemellfilé vagy sertéscomb/karaj
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • fokhagymakrém
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • őrölt pirospaprika
  • olaj
A húst kiklopfolom, besózom és mindkét oldalát bekenem fokhagymakrémmel. Először zsemlemorzsába, majd a pirospaprikás lisztbe forgatom meg. Kevés, forró olajban hirtelen kisütöm mindkét oldalát, majd tepsibe teszem. A hagymát rákarikázom és alufóliával letakarva sütöm kb. 20 percig, majd 10 percet fólia nélkül, hogy megpiruljon a teteje.

Megjegyzésem:
Lehet több hagymát is tenni rá. Én azért nem raktam, mert a maradék Görög salátához és Tzatzikihez ettük ezt a húst, azokba pedig volt elég hagyma :) Köretnek egyébként jó rizs és krumpliféle is.

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése