- 1 nagyobb uborka a kertből (vagy kovászolni való uborka, de kígyóuborkából is elkészíthető)
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- bazsalikom, tárkony, só
- 1 kis dobozos natúr joghurt
- kevés citromlé/borecet
Az uborkát lereszelem nagylyukú reszelőn, besózom és állni hagyom. A joghurtot kiöntöm egy tálba és belekeverem a fűszereket. Ha nem elég savanyú, citromlével vagy borecettel tovább lehet ízesíteni. Belekeverem a kinyomkodott, leszűrt uborkát és lehűtöm.
Olívabogyóval díszítem. Sültekhez, gyroshoz ajánlott!
Megjegyzésem:
Ízlés szerint több fokhagymát is lehet bele rakni.
A mi joghurtunk nem olyan sűrű, mint a görögöké, ezért mielőtt belerakjuk az reszelt uborkát, keverhetünk bele krémsajtot, krémfehérsajtot (görög) vagy egy pici fetasajtot.
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése