2014. június 19., csütörtök

Töltött omlett

Hozzávalók 1 tekercshez (17x24cm tepsiben):
  • 2 vagy 3 tojás (tetszés szerint)
  • 1 ek liszt
  • 2 ek tejföl
  • só, bors, /ételízesítő
  • 2-3 szelet sonkaszalámi
  • 2 szelet sajt vagy fél maréknyi reszelt sajt
  • zöldségek: hagyma, paprika, paradicsom...
  • szószok, mustár, ketchup, majonéz...
A tojásokat felverem és hozzáadom a lisztet, tejfölt, fűszereket. Kivajazott tepsibe öntöm és kb. 10-15 perc alatt megsütöm 180 fokon. Addig felszeletelem a zöldségeket. Amikor megsült a tojás, kiöntöm, rárakom a szalámit, zöldségeket és sajtot, majd feltekerem. Tetejét tetszés szerint egy kis szósszal/mártással ízesíthetjük.

  

Megjegyzésem:
Én most húsmentesen készítettem el, csak zöldségekkel. Ezt az omlettet serpenyőben is meg lehet sütni, úgy mint a palacsintát, csak vastagabb legyen a tésztája. Nagyon laktatós, hús nélkül is. Lehet enni magában vagy kenyérrel/zsemlével is.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése