2014. június 20., péntek

Almás máglyarakás kiflivel

Hozzávalók:
  • kb. 4-5 kifli 
  • 0,5 l tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanília aroma
  • 5 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg barack vagy szilvalekvár
Almás réteg:
  • kb. 5 db alma 
  • 3 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 tk őrölt fahéj
Hab:
  • 7 dkg cukor
  • 5 db tojásfehérje
A kifliket felkarikázom, majd egy közepes, kivajazott, hőálló edénybe rakom egy sorba (Knorr). A tejet a vanília aromával és citromhéjjal felforralom, majd a kiflikre öntöm úgy, hogy mindegyikre kerüljön belőle. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem és ezt is ráöntöm a kiflikre.
Az almát meghámozom és felszeletelem, majd a citrom levével, a fahéjjal és a cukorral párolom. Az almát a kiflikre rétegezem és megkenem lekvárral.
A tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatok 1 ek lekvárt. Ezt az alma tetején elsimítom és kb. 10-15 perc alatt készre sütöm.



Megjegyzésem:
Finom, gyorsan elkészül és hamar el is fogy! :)


Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése