2014. június 26., csütörtök

Karfiol krémleves

Hozzávalók (4 főre):

  • 2 ek vaj
  • kevés fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 nagy krumpli
  • 1 csirkehús leveskocka
  • 1 kisebb fej karfiol
  • só, bors, szerecsendió
  • + sárgarépa, petrezselyem
A hagymákat megpuhítom a vajon, rádobom a kockára vágott krumplit (+sárgarépa), fűszerezem és felöntöm vízzel. Főzöm, amíg nem forr és beleteszem a leveskockát, illetve a karfiolrózsákat. Leveszem a tűzről, a sűrűjét turmixgépbe teszem és néhány merőkanál leveslével leturmixolom pépessé. (Néhány darabka zöldséget hagyhatunk egészben a levesben, de az egészet is leturmixolhatjuk.) A pépet visszaöntöm a léhez és továbbfőzöm, majd egy kevés habarást készítek a 1 ek liszttel (+ egy kis tejföllel) és a leveslével. A végén petrezselyemzöldet teszek bele és egy rottyanásig főzöm. Tálaláskor levestésztát vagy pirított zsemlekockát kínálok hozzá.


Megjegyzésem:
Nagyon finom, ha tálaláskor még egy kis reszelt sajttal is meghintjük levesünket :)

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése