2014. június 23., hétfő

Légies túrós sütemény

Hozzávalók (piros közepes tepsimbe):
  • 4 tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 ek citromlé vagy/és 1 citrom reszelt héja
  • 3 ek búzadara
  • 4 ek liszt
  • fél cs sütőpor
  • 0,5 kg túró
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • 3 ek olaj
  • 4 csipet só (tojásonként egy)
A tojásokat alaposan felverem, kicsit habosra. Összekeverem a cukorral, majd belevegyítem a búzadarát, lisztet, sütőport és sót. Ezt is jól kikeverem. Ezután óvatosan fakanállal elkeverem benne a túrót úgy, hogy ne törjön nagyon össze. 
Poharában elkeverem folyóssá a tejfölt és hozzáöntöm a masszához. Belekanalazom az olajat, a citromlevet és kb. negyed órát hagyom pihenni, hogy a búzadala megszívja magát. Addig kivajazom a tepsit és egy kis zsemlemorzsát is szórok bele. A masszát beleöntöm a tepsibe és előmelegített sütőben 190 fokon sütöm aranysárgára.
Tálalni porcukorral megszórva vagy csokimázzal is lehet.




Megjegyzésem:
Nem túl édes sütemény, inkább könnyű, légies, ahogy a neve is mondja. 
Ezt a mennyiséget a piros tepsimbe sütöttem, ezért nem is lett olyan magas, úgyhogy kisebb tepsire való, vagy ennek a dupláját kell sütni ekkora tepsiben.

Pontozásom 3-as skálán: 2.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése