2014. június 11., szerda

Grízes császármorzsa

Hozzávalók 2 fő részére:
  • 1 tojás
  • 2 ek cukor
  • pici só
  • 3 dl gríz
  • 6 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg mazsola
A tojást a cukorral, pici sóval összekeverem, majd a mazsolán és az olajon kívül minden hozzávalót jól összekeverek. A serpenyőben az olajat felhevítem és beleöntöm a masszát. Állandó keveréssel nagy lángon kavargatom, amíg morzsává alakul. A végén a mazsolát is ráöntöm és pár perc alatt összesütöm. Lekvárral vagy kakaóporral tálalom. Hidegen és melegen is finom.


Megjegyzésem:
Tepsiben is elkészíthető: kivajazom a tepsit, beleöntöm a masszát mazsola nélkül és előmelegített sütőben 180-200 fokon sütöm. Kb. 15-20 perc után megkeverem, majd 5 percenként keverem és tördelem kis darabokra, amíg morzsásra nem sül, picit hagyom pirulni is a végén.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése