Tészta:
30 dkg liszt
fél cs élesztő
pici cukor
2 dl langyos víz
1 mk só
3 ek olaj
Tetejére:
5-10 dkg reszelt sajt
Ketchup/mustár
Virsli (4-5 db)
A tészta hozzávalóit összegyúrom és 1 órát hagyom letakarva keleszteni melegebb helyen. Ezután kinyújtom (elhagyható), elosztom 4-5 fele tetszés szerint, zsemléket formálok és letakarva hagyom még 10-15 percig pihenni. A zsemléket hosszúkásra formálom és virslit nyomok bele. A virsli alatt megkenem ketchuppal vagy mustárral, a tetejét pedig vastagon megszórom reszelt sajttal. Sütőpapíros tepsin, 180 fokon 15-20 percig sütöm készre, mire szépen megpirul a teteje.
Virsli helyett sonkával is elkészíthetjük, amit vékony csíkokra vágva rakunk a tésztára. Ebből ketchupos-sonkás-sajtos szív alakú péksüteményt is készíthetünk.
A tésztának jobb állagot ad, ha 1 ek burgonyapelyhet is rakunk bele.
Értékelésem: kiváló 3/3.
Jó étvágyat! 😊
Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek #katereceptesblogja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése