2018. június 7., csütörtök

Nagyon krémes burgonyakrémleves

Hozzávalók (4 adag):
4-5 szem nagyobb burgonya
1 kis fej vöröshagyma
Só, bors, majoranna, ő.szerecsendió
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 babérlevél
0,5 l főzőtejszín
Tálaláshoz:
Tetszés szerint sült bacon, tészta, reszelt sajt.
A burgonyát és vöröshagymát felkockázom és egy edénybe felteszem főni a főzőtejszínnel. Hozzáadom a fokhagymát és fűszerezem. Ha szükséges, a folyadékot vízzel pótolom.
Ha megfőtt, kiveszem a babérlevet és az egészet turmixolom. Ha nem elég sűrű, lisztes habarással javíthatunk rajta visszatéve a tűzre. Tetszés szerint tálaljuk.
Megjegyzésem:
Gyorsan elkészíthetjük. A hagymákat előzőleg kevés olajon meg is piríthajtuk.
Értékelésem: 3/3 jó.

Jó étvágyat! 😊

Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek  #katereceptesblogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése