Nyáron gyakran grillezünk, ilyenkor a sült húsokhoz és a hozzá való salátához ezt az öntetet is gyorsan el lehet készíteni, ami még jobban feldobja ételünket! :)
Hozzávalók:kapor
petrezselyem
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma (elhagyható)
2 ek olaj
1 kis doboz tejföl
1 ek ecet
fél tk cukor
további zöldfűszerek ízlés szerint: kakukkfű, oregánó, bazsalikom...
Az ecethez adom a cukrot, sót és keverem, míg nagyjából feloldódik mindkettő. Hozzákeverem a tejfölt és a fűszereket. Kóstolgatva tovább fűszerezem, ha szükséges. Salátához, húsokhoz kínálom.
Megjegyzésem:
Gyorsan elkészíthető, bár én jobb szeretem az ilyen önteteket ecet és cukor nélkül. Natúr joghurttal vagy tejföl és joghurt keverékével is elkészíthető.
Értékelés: 2/3 közepesen jó.
Jó étvágyat! :)
Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek #katereceptesblogja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése