2018. június 21., csütörtök

Sült diósguba fahéjas csokiöntettel

Alkalmanként megmarad néhány napos kifli/zsemle/kenyér. Ilyenkor fel lehet azt is használni finomságokra, akár sós, akár egy ilyen édes desszertnek. Lehet vacsorára vagy ebéd utáni nasinak is.
Hozzávalók:
Néhány napos kifli/zsemle/kenyér
Fél liter tej
1 ek cukor
10-15 dkg darált dió
1-2 ek cukor
Öntet:
1 cs csokoládés pudingpor
1 kk ő.fahéj
5 ek cukor
6 dl tej
A tejet felmelegítem az 1 ek cukorral. A darált diót elkeverem cukorral ízlés szerint. A kiflit/zsemlét/kenyeret kockára vágom. Egy jénai vagy tepsi aljába 1 sor réteget rakok és meglocsolom a fele cukros tejjel, majd egyenletesen megszórom a darált dió felével. Ráhelyezem a kockára vágott kenyér másik felét és ráöntöm a maradék tejet és diót. Ezt 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.
A pudingos öntetet a fenti mennyiségekkel a szokásos módon elkészítem és melegen vagy akár kihűlve tálalom a nagyobb kockára vágott diósgubával.
Megjegyzésem, tippek:
A diósgubába szórhatunk mazsolát is, esetleg a két réteg közé kenhetünk egy kis baracklekvárt. A pudingos öntet lehet ízlés szerint vaníliás is, vaníliapudingporból készítve. Tetejére extraként tejszínhabot is nyomtatunk tálaláskor. Tehát változatosan is elkészíthető.
Értékelésem: kiváló 3/3.

Jó étvágyat! 😊

Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek  #katereceptesblogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése