2018. június 19., kedd

Kelesztés nélküli Töki pompos / pizza tészta

Nagy kedvencünk vacsira a pizza vagy a Töki pompos. Ez a tészta élesztős, de nem kell vele sokat várni, hogy elkészüljön, úgyhogy ezzel a vacsi is hamarabb megvan. 😊 A feltétet pedig igazából mindenki saját szája-íze szerint választja meg...

Hozzávalók (gáztepsire, 6-8 szelet):
0,5 tk cukor
2 dl langyos víz
1 kocka friss élesztő (vagy 1 cs porélesztő)
40 dkg liszt
1 kk só
2 ek étolaj
Feltét: tetszés szerint.
Töki pompos: tejföl, só, bors, lilahagyma, kockára vágott bacon, reszelt sajt.
A langyos vízben elkeverem a cukrot és élesztőt, letakarva 5-10 perc alatt felfuttatom. Egy nagyobb tálba kimérem a lisztet, belekeverem a sót, étolajat és a felfuttatott élesztős keveréket. Összegyúrom közepesen lágy tésztává. Amíg a feltéthez előkészítem a hozzávalókat, letakarva pihentetem a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtom és sütőpapíros gáztepsire helyezem. Itt még lehet kézzel húzogatni a tepsi széléig, ha szükséges. Ráteszem a feltétet, addig a sütőt 180 fokra felmelegítem. 20 perc alatt készre sütöm.

Megjegyzésem:
A tészta ne legyen kemény, jól gyúrjuk össze, ha szükséges, további víz vagy liszt hozzáadásával korrigálhatjuk. Pizzának és töki pomposnak, azaz kenyérlángosnak is tökéletes ez a tészta és nem kell vele órákat várni, hogy megkeljen.
Nagyon finom, gyors és változatosan elkészíthető vacsora. Mi nagyon szeretjük.
Értékelés: 3/3 kiváló.

Jó étvágyat! :)

Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek  #katereceptesblogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése