2018. június 15., péntek

Meggyes madártej torta

Egy meleg májusi nap a házassági évfordulónk alkalmából készítettem el ezt a finom, hűsítő tortát.
Hozzávalók:
Tészta:
Fél cs sütőpor
4 púpozott ek liszt
3-4 ek cukor
4 tojás fehérje
Krém:
10 dkg margarin
Kb. 5-10 dkg porcukor ízlés szerint
4,5 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
4 tojás sárgája
Tetejére :
3 dl meggylé/víz
2-3 ek tortazselé (expressz)
1 üveg meggy
A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verem a cukorral. Óvatosan beleforgatom a sütőporos lisztet. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm (24-26cm-esbe) és 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütöm.
A krémhez a tejből és a pudingporból, illetve a tojássárgákkal sűrű pépet főzök. A margarint és a porcukrot kikeverem és a kihűlt pudingos krémhez keverem. Elkenem a kihűlt piskóta tetején. Ráhelyezem a meggyet. A zselét forró meggylében vagy vízben elkeverem néhány perc alatt és a torta tetejére öntöm egyenletesen.




Megjegyzésem:
Én 18 cm-es tortaformában készítettem, mert a recept nem írta, mekkora mennyiséghez elegendő. Így a tészta és a krém is vastagabb lett, illetve krém még maradt is, de finom volt és látványos így is.
Egyszerű és finom! Kicsit édes volt, így a pudingba sokallom a 10 dkg cukrot, ezért írtam 5-10-et ízlés szerint.
Más gyümölccsel is elkészíthetjük, vagy csak 3 dl habtejszínt felverve is díszíthetjük a tetejét.
Pontozásom: 3/3 kiváló

Jó étvágyat! 😊

Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek  #katereceptesblogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése