2018. június 19., kedd

Pudingos fakanalas terefere szelet

Hozzávalók:
3 bögre liszt
1 cs sütőpor
3/4 bögre olvasztott vaj/margarin
3/4 bögre cukor
2 tojás
1 bögre tej
2 ek kakaópor
Tetejére:
1 cs pudingpor ízlés szerint
3-4 ek cukor
4 dl tej
A kakaópor kivételével az egészet csomómentesre keverem.
A felét beleöntöm a nagyobb méretű kivajazott/lisztezett tepsibe (gáztepsi fele), a másik feléhez hozzákeverem a kakaóport és rákanalazom, majd eloszlatom a sárga tészta tetején. 180 fokos sütőben (hőlégkeveréssel) kb 25-30 perc alatt készre sütöm. Kiveszem a sütőből és a fakanál nyelével lyukakat szúrok kb. 1 cm távolságra egymástól. Hagyom kihűlni, addig elkészítem a pudingot a szokásos módon, a fent leírt mennyiséggel. Az egészet ráöntöm a tetejére és szépen eloszlatom rajta. Tetejét díszíthetjük színes cukorkákkal vagy tálaláskor tejszínhabbal.

Megjegyzésem:
Ekkora mennyiséghez inkább 1,5-2 csomag pudingporból készült pudingmennyiséget használnék legközelebb, de így sem volt rossz...  Talán, amit még másképp csinálnék az az, hogy először néhány percre beraknám a sütőbe és csak ezután öntenek rá a csokis tésztát, hogy jobban elkülönüljön a két tészta (ne keveredtem).
Értékelésem: jó 2,5/3

Jó étvágyat! :)

Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek  #katereceptesblogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése