2018. április 12., csütörtök

Spenót főzelék

Van néhány olyan egészséges étel, amit valaki vagy nagyon szeret, vagy nagyon nem. A spenót is egy ilyen zöldség, ami világszerte elterjedt kultúrnövény. Én személy szerint nagyon szeretem. 😊
Hozzávalók (2-3 adag)
kb. 30 dkg spenótlevél (vagy bolti fél kg fagyasztott)
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
kb. 2-3 dl tej
2 ek. liszt
A spenótot a fokhagymával felteszem főni kevés vízzel, majd felöntöm annyi tejjel, ami éppen ellepi. Kb 20-30 percig főzöm, közben fűszerezem sóval, borssal és a végén behabarom liszttel. Hagyom kicsit hűlni, majd az egészet leturmixolom. Ha túl sűrű, tejjel pótolom, ha híg, újra felforralom és adok még hozzá lisztet. Tojással, virslivel, esetleg még kenyérrel is tálalom.
Megjegyzésem:
A hozzávalókat nem szoktam mérni, körülbelül, ízlés és állag szerint adom hozzá. Néhány napos, kockára vágott kenyeret szoktunk belerakni tálaláskor, vagy friss kenyeret eszünk hozzá.
Értékelésem: kiváló 3/3.


Jó étvágyat! :)


Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek  #katereceptesblogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése