2018. április 10., kedd

Sajtos-sonkás-kukoricás rakott krumpli

Egy hagyományos, hétköznapi ebéd egy kicsit mégis másképpen, amit valaki vagy nagyon szeret, vagy nagyon nem :D Ezt is variálhatjuk, ami éppen otthon van hozzá, csak a krumpliból és a sajtból legyen sok! ;)
Hozzávalók (4 adag):
1 kg krumpli
8 szelet vastagabb sonka felvágott
4-5 maréknyi fagyasztott kukorica (vagy 1 doboz konzerves)
10-15 dkg sajt reszelve
só, bors, majoranna, oregánó
2,5-3 dl tejföl
4 tojás
olaj/vaj/zsír
A krumplikat meghámozom és tökreszelővel vékony karikákra szeletelem.  Kizsírozom a közepes méretű tepsit vagy jénait és a fele nyers krumplit belerakom szépen sorba. Erre rétegezem a sonkát kukoricát (esetleg +1 kis sajt), majd a krumpli másik felét.
A tojásokat felverem, belekeverem a tejfölt a fűszerekkel és ráöntöm a rétegezett krumplira.
50-55 percig sütöm fólia alatt 180-190 fokon, majd levéve rászórom a reszelt sajtot és visszateszem pirulni 10-15 percig.
Sütés: alsó-felső, hőlégkeverés (utóbbi nem szükséges)
Nagyobb kockákra vágva, savanyúsággal tálalom.
 
 
Megjegyzésem:
Rakhatunk bele további feltéteket, több sajtot, több réteget is. Kevés előkészület, gyors ebéd a hétköznapokra.
Értékelésem: jó 3/3.

Jó étvágyat! :)

Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek  #katereceptesblogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése