2017. november 9., csütörtök

Fahéjas csiga gyorsan

Hozzávalók:
0,5 kg liszt
1 tojás
1 dl langyos tej
2 ek tejföl/joghurt
4 ek cukor
Fél cs élesztő
1 ek puha vaj
Fél cs sütőpor
1 csip.só
Töltelék:
2 ek puha vaj
4 ek cukor
4 ek ő.fahéj vagy kakaópor
A langyos tejbe keverem a cukrot és az élesztőt, hagyom felfutni letakarva, meleg helyen. A tojást, sót, tejfölt, vajat, sütőport összekeverem, majd hozzáadom a lisztet, végül az élesztős keveréket is. Egynemű tésztává gyúrom.
Kinyújtom téglalappá, megkenem az olvasztott vajjal és rászórom a fahéjas cukros keveréket. Feltekerem, megkenem kis olajjal vagy olvasztott vajjal és kb 2 cm-es csíkokra vágom. Fektetve rakom sütőpapíros tepsire. Kisütöm 180 fokon kb 20 perc alatt, amíg picit megpirul.

Megjegyzésem:
Finom, puha, omlós tésztájú csiga. Ne sajnáljuk a tölteléket belőle! 😊

Jó étvágyat! 😊


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése