2017. november 16., csütörtök

Almakoch

Hozzávalók (6 adag):
8-10 szelet kenyér
5 db közepes méretű alma
2 ek lekvár (barack, szilva...)
3-4 dl tej
2 ek cukor
2 tojás
150 ml tejföl
1 kk őrölt fahéj
vaj az edény kikenéséhez
A kenyeret kockákra vágom, az almákat megmosom és lereszelem (akár héjával együtt). A hőálló edényt vagy tepsit (közepes méretű) kikenem vajjal. A cukrot elkeverem a tejjel, a lekvárt és fahéjat belekeverem az almareszelékbe. A fele mennyiségű kenyér kockákat elterítem az edény alján és a cukros tej felével leöntöm, átitatom. A reszelt almát egyenletesen rákanalazom, majd erre borítom rá a kenyér kockák másik felét. A tojásokat villával összekeverem, hozzáadom a tejfölt és a maradék cukros tejet, majd ezzel a keverékkel leöntöm az egészet.
175 fokos sütőben aranybarnára sütöm. Kb 20-25 perc alatt.
Tálaláskor nagyobb kockákra vágom (6 db) és porcukorral meghintem.
Megjegyzésem:
A megmaradt kenyérből, de akár kifliből vagy zsemléből is elkészíthetjük. Rakhatunk bele mazsolát is. Nasinak vagy akár egy könnyebb reggeli/vacsorának is jó választás!
Pontozásom: 3-ból 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése