2016. január 9., szombat

Zöldséges húsgombóc leves

Hozzávalók (4 adag):
3 db répa
1 db fehérrépa
1 db karalábé
1 db krumpli
(zöldségek tetszés szerint)
só, bors, pirospaprika, majoranna
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
10-15 dkg darált hús
1 tojás
1-2 ek zsmelemorzsa
A zöldségeket megházomom, a hagymákat kevés olajon megpirítom, majd a felkockázott és karikázott zöldségeket hozzáadom. Néhány percig párolom, majd megszórom 1 kk. pirospaprikával és 1 ek liszttel. Kicsit összekeverem és felöntöm vízzel. Sózom, borsozom. A darálthúst összekeverem kevés vöröshagymával, pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával, zsemlemorzsával és 1 tojással. Vizes kézzel gombócokat formálok és amikor forr a leves, beledobálom. Amikor a gombócok feljönnek a leves tetejére, még néhány percig főzöm, majd leveszem a tűzről és kész is van. 

Megjegyzésem:
Hasonló a Bugaci húsgombóc leveshez, csak nincs benne sonka és szalonna... Laktatós étel. Kenyeret vagy pogácsát is kínálhatunk hozzá.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése