2016. január 29., péntek

Grízfelfújt

Hozzávalók:
0,5 liter tej
5 dkg vaj
10 dkg búzadara
4 db tojás
15 dkg cukor
1 csipet só
1 kk citromlé
1 mk vanília aroma (vagy 1 cs vaníliás cukor)
A tejet és a vajat felolvasztom egy edényben, majd hozzáadom a búzadarát, az aromát és a citromlevet és forrástól számítva 2-3 percig főzöm. Félreteszem hűlni.
A tojások fehérjét felverem habbá a cukorral és a csipet sóval.
Amikor kihűlt a massza, hozzákeverem a tojássárgákat, ezután óvatosan a habot is.
Kivajazott tepsibe öntöm (kb. 20x25 cm) és 150 fokos sütőben 1 óra alatt készre sütöm.
Porcukorral vagy/és lekvárral tálalom.

Megjegyzésem:
Könnyű édes desszert. Szerintem a tésztába elég a 10 dkg cukor, mert a lekvár úgyis édessé teszi.
"Nyersen" is finom ! :)

Pontozásom 3-as skálán: 2.

Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése