2016. január 11., hétfő

Karácsonyi fahéjas almakrémleves

Hozzávalók (4 adag):
3+1 db alma
fahéj, szegfűszeg
2 ek cukor (vagy méz)
1 liter víz
1,5 ek. liszt
1 ek tejföl
tejszínhab
A 3 db almát megpucolom és felkockázom. 1 liter vízben és a fűszerekkel felforralom, majd leturmixolom. Ezután visszaöntöm a lábasba és újra felmelegítem, majd behabarom a tejföl, a liszt és egy kevés leveslével és cukorral ízesítem. Tejszínhabbal a tetején és a 4. almát megmosva, vékony szeletekre vágva tálalom.

Megjegyzésem:
Finom, egyszerű leves, ami Karácsonykor is jól mutatott Szenteste az asztalon.
A fahéjat és szegfűszeget teatojásba raktam, így könnyebb volt kiszedni turmixolás előtt, illetve a fogyasztáskor sem volt zavaró.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése