2016. január 28., csütörtök

Lábtörlő-pizza

Hozzávalók (2-4 személyre):
25 dkg liszt
fél cs porélesztő
fél mk só
pici cukor
1 dl meleg víz
0,5 dl étolaj
4 db virsli
1 db tojás (kenéshez)
A tészta hozzávalóit összegyúrom és kb. 1 órán keresztül kelesztem meleg helyen a duplájára. Kinyújtom, majd késsel keresztbe vágom a tésztát úgy, hogy a szélén kb. 2 cm-t hagyok. A virsliket hosszában kettévágom, majd belefűzöm a virsliket. A tetejét megkenem a felvert tojással, majd 180 fokon kb. 15-20 percig sütöm (pirulásig). Mustárral/ketchuppal/majonézzel kínálom.

Megjegyzésem:
Amit elrontottam:
1. Nem kell ennyire vékonyra kinyújtani a tésztát, inkább dupla adagot gyúrjunk.
2. A virsliket úgy kell belefűzni, hogy a virslik végei a tészta alatt legyenek, hogy ne álljon fel így a sütéstől, ahogy nekem...
A tésztája = pizzatészta. Egyébként jó étel vacsorára vagy reggelire.

Pontozásom 3-as skálán: 1,5.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése