2016. január 11., hétfő

Ropogós gofri

 Hozzávalók:
40 dkg liszt
fél cs sütőpor
12 dkg margarin
1 cs vaníliás cukor
12 dkg kristálycukor
egy kis citromlé (1 kk)
0,5 liter tej
3 tojás
1 csipet só
Tetejére:
puding (1 cs pudingpor, fél liter tej, 4 ek cukor)
vagy lekvár
tejszínhab
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá, a sárgákat a tészta többi hozzávalójával összekeverjük, majd fakanállal óvatosan keverjük bele a habot. Gofrisütőben néhány perc alatt készre sütjük. Tetejére pudingot, lekvárt, tejszínhabot teszünk. Azonnal, frissiben kínáljuk.

Megjegyzésem:
Ropogós akkor lesz igazán, ha kicsit tovább (sötétebbre) sütjük. Nagyon finom!!!

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése