2021. április 2., péntek

Sajtmártás sültekhez, rántottságokhoz, sós ropogtatnivalókhoz

Az alaprecept a Sajtkrémleves receptje, csak sűrűbbre készítve. Kiváló sültekhez, de rántott falatokhoz is jó kis mártogatós szósz.

Hozzávalók:
reszelt sajt
sajtkrém
tejföl
liszt
só, bors, szerecsendió
húsleves alaplé

A pontos hozzávalók és elkészítése ITT található. Annyi különbséggel, hogy a fele mennyiséget készítem, de lisztből a sűrítéshez kb. dupláját, hogy sűrűbb masszát kapjak. A reszelt sajtot a legvégén beleszóróm, kicsit átforgatom benne és már kész is. 

Ha megmarad, felhígítva krémlevesként is fogyaszthatjuk! Ez fordítva is igaz, ha marad Sajt krémlevesünk, jobban besűrítve mártásként is kínálhatjuk.

A rizs és a hús pedig a Lusta Anya rizses csirkéje recept alapján készült.

Készítsd el te is! Süssünk-főzzünk együtt! ;)

Iratkozz fel BLOG-értesítőmre!

Találkozzunk közösségi oldalaimon is!

Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek  #katereceptesblogja

Valamint Facebook csoportjaimba is szeretettel Várlak!

Receptek Tudatos Gasztro Csoportja

Finom falatok babáknak - Hozzátáplálás 4-6-hótól

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése