2021. január 24., vasárnap

Lusta Anya tepsiben sült rizses csirkéje

Egy extra gyors ebédet szerettem volna készíteni, amikor nem volt időm szöszmötölni a konyhában, mert 3 csöppséggel voltam itthon egyedül. Azonban szépen el is fogyott mindenki tányérjáról szó nélkül! Úgyhogy annak is külön örültem! Olykor a gyors, egyszerű ételeknek nagyobb sikere van, mint, amivel eltöltök egy egész délelőttöt! :DDD

Hozzávalók (4 adag):

1 kg csirkecomb
fűszerek ízlés szerint (só, bors, majoranna, ő. pirospaprika)
2 bögre rizs
ételízesítő
kevés curry (elhagyható)
kevés olaj
3,5 bögre víz

A csirkecombokat befűszerezem. Kevés olajat öntök a tepsi aljára, beleöntöm a rizst, ételízesítőt és összekeverem az olajjal, de úgy, hogy végül a rizs egyenletesen legyen a tepsi alján. Ráhelyezem a csirkecombokat és beleöntök 3,5 dl vizet. Lefóliázva 180 fokon kb. 35-40 percig sütöm, majd kb. 10-15 percig fólia nélkül. El is készült a gyors ebéd. Savanyúsággal, salátával tálalom.

 

 

Megjegyzésem:

Szórhatunk bele zöldségeket is, hagymaszeleteket, gombát stb.
Tippem: omlósabb legyen a hús, én mostanában sós vízben előfőzöm a csirkecombot. Kb. forrás után 10 percig. Majd így használom fel, sütöm meg. Nem szárad ki, viszont nagyon finom, omlós lesz és a hús belül is ízletessé válik. ;)
Értékelésem: extra gyors ebéd és finom is. Ízlés szerint rakhatok bele zöldségeket és fűszerezhetem.


Süsd meg Te is! Süssünk-főzzünk együtt! :)


Kövess a közösségi oldalakon is, ahol nem csak receptek, hanem nagyon hasznos konyhai trükkök, tippek is vannak! Iratkozz fel BLOG-értesítőmre, ahol elsőként kapsz értesítést az új receptekről és további meglepetéseket is kapsz! KATT IDE!

Facebook gasztro-csoport: Receptek Tudatos Gasztro Csoportja


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése