Amikor gyorsan kell valami finom, laktatós, "dobjunk össze valami finomat a gyerekeknek" (a gyerekekkel is) ebédet kell készíteni, akkor ez a recept mindig jól jön. Kevés előkészületet igényel, bármilyen zöldséggel, zöldségekkel elkészíthetjük, és egy fantasztikus, változatos ételt lehet belőle kihozni.
Hozzávalók (4 adag):
60 dkg csont nélküli hús (csirkemell / s.karaj)
só, bors, kakukkfű
kb. 20 dkg mirelit vegyes zöldség (vagy friss, az jobb): sárgarépa, zöldborsó, kukorica, gomba...
15 dkg reszelt sajt
2-3 ek liszt
2-3 ek olaj
szerecsendió, só
víz
A húsokat vékonyabb szeletekre vágom és befűszerezem. Kiolajazott tepsibe fektetem szorosan egymás mellé. Felöntöm vízzel úgy, hogy a húsokat félig ellepje. Sertéshús esetén 50-55 percig, Csirkemell esetén 25-30 percig sütöm 180-190 fokon, alufóliával lefedve, hőlégkeveréses fokozaton.
Közben elkészítem a besameles sajtmártást:
Felmelegített olajba elkeverem a lisztet és a fűszereket, majd felöntöm kb. 2 dl vízzel, hogy közepes sűrűségű masszát kapjak. Közben folyamatosan keverem kézi habverővel. Felforralom, majd le is veszem a tűzről és egy maréknyi reszelt sajtot keverek még bele.
A húsra ráöntöm a zöldségeket, majd ezt a sajtos besamelt, végül a reszelt sajttal leszórom. Visszarakom a sütőbe fedő nélkül 15 percre, amíg el kezd pirulni a teteje.
Rizzsel, sült krumplival tálalom és savanyúsággal ízlés szerint.
Gyorsan elkészíthető étel - gyerekek mellett is :)
A besameles mártás készítésénél víz helyett tejet is használhatunk.
Értékelésem: gyors, egyszerű, könnyen elkészíthető. Kitűnő fogás és a zöldségekkel igen csak variálható, változatos egytálétel hozható ki belőle. Én nagyon szeretem, bármikor, bármilyen zöldséggel finom étel készül így.
Iratkozz fel BLOG-értesítőmre!
Találkozzunk közösségi oldalaimon is!
Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek #katereceptesblogja
Valamint Facebook csoportjaimba is szeretettel Várlak!
Receptek Tudatos Gasztro Csoportja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése