2021. január 12., kedd

Gyerekbarát tiramisu csokisan

 Imádom a krémes, lágy desszerteket. A mascarponés sütemények pont ilyenek. A Tiramisu nagyon jó, de aki nem szereti a kávét, vagy a gyerekeknek nem szeretne kávésat készíteni, annak ez a recept egy fantasztikus alternatív megoldás. De aki szereti is, bátran próbálja ki ezt a verziót is, mert annyira finom! :)

Hozzávalók:

2 db tojás
1 cs vaníliás cukor
2 ek cukor
25 dkg mascarpone krém
1-2 ek rumaroma / főzőrum (kihagyható)
2 cs babapiskóta (20-24 db)

Piskóta áztatása:
2 dl meleg víz / tej
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek cukor

Tetejére:
cukrozatlan kakaópor szitálva

A tojásokat és a cukrokat összekeverem, majd hozzáadom a lehűtött, hideg mascarpone krémet, végül a rumot/rumaromát is. Meleg vízben/tejben elkeverem a kakaóport és cukrot, azaz kakaót készítek. Ezt egy tálkába teszem és ebben a babapiskóták mindkét oldalát gyorsan átforgatom és már bele is helyezem egy jénai tálba vagy bármely szép üvegtálba, formatálba. Először csak a babapiskóta egyik felét, azaz 1 sort rakok le, majd erre a mascarpone krém egyik felét elkenem, még egy sor áztatott babapiskóta és a maradék mascarpone krém kerül a tetejére. Megszórom kakaóporral és mehet a hűtőbe 1 órára. 


Megjegyzésem:

Dupla adag krémmel is elkészíthetjük, a babapiskóta mennyisége függ attól, hogy mekkora tálba és milyen arányokkal szeretnénk elkészíteni. Én a képen látható tálba készítettem, a fenti mennyiséggel, a kis édesszájú családom egy ültő helyében megette :DDD Fantasztikusan finomra sikerült! :)
Értékelésem: kiváló, nagyon finom és egyszerűen, gyorsan elkészíthető finomság.


Készítsd el Te is! Süssünk-főzzünk együtt! :)


Kövess a közösségi oldalakon is, ahol nem csak receptek, hanem nagyon hasznos konyhai trükkök, tippek is vannak! Iratkozz fel BLOG-értesítőmre, ahol elsőként kapsz értesítést az új receptekről és további meglepetéseket is kapsz! KATT IDE!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése