2021. január 30., szombat

KIS Amerikai máglyarakás

Amikor marad otthon kenyér, kifli, zsemle, ami már több napos és nem esszük, ez a finomság is készülhet belőle. Néha vacsora helyett is tökéletes :)

Hozzávalók:

5 db alma
1 tk. ő fahéj
2 ek cukor
1 ek citromlé
Baracklekvár ízlés szerint
1 cs. vaníliás puding
2x3 ek cukor
2x4 dl tej
3 tojás
kb. fél kg-nyi kalács (vagy kenyér)
Darált dió ízlés szerint

Az almákat kicsumázom és feldarabolva aprítógépbe turmixolom tetszés szerinti állagra (mintha reszelve lenne) és meglocsolom egy kis citromlével, illetve fűszerezem cukorral és fahéjjal. Nem baj ha kisebb darabok is lesznek benne. 
4 dl tejet felmelegítek, adok hozzá 3 ek cukrot, leveszem a tűzről és a 3 tojás sárgáját belekeverem kézi habverővel vagy villával.
A darabokra vágott kenyeret/kalácsot kivajazott tepsibe helyezem, a tojásos tejjel meglocsolom mindenhol, hogy beszívja magába, majd a reszelt almát elegyengetem rajta. Megkenem a tetejét baracklekvárral. A pudingot elkészítem 3 dl tejjel, 3 ek cukorral a szokásos módon és ezt is ráöntöm a tetejére.
A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verem, majd elkenem a puding tetején. 180 fokra felmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm és megszórom a tetejét néhány maréknyi darált dióval. Nagyobb kockákra vágva tálalom, villával fogyasztjuk.

 

 

Megjegyzésem:
Az almához még adhatunk egy kis mazsolát is, azzal még fel lehet kicsit dobni. 

Értékelésem: még sosem ettem pudinggal a máglyarakást, de a puding nem is tudja elrontani ezt a finomságot. Nekünk ízlett nagyon :) 


Készítsd el Te is! Süssünk-főzzünk együtt! :)


Kövess a közösségi oldalakon is, ahol nem csak receptek, hanem nagyon hasznos konyhai trükkök, tippek is vannak! Iratkozz fel BLOG-értesítőmre, ahol elsőként kapsz értesítést az új receptekről és további érdekességeket is kapsz! KATT IDE!

Facebook gasztro-csoport: Receptek Tudatos Gasztro Csoportja




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése