2019. január 8., kedd

Kenyérfelfújt maradék kenyérből/kalácsból/kifliből

Nálunk elég gyakran maradnak meg kenyérdarabok, néha kifli/zsemle is. Ilyenkor ezek felhasználására keresek megoldást. Már van néhány felhasználási javaslat a blogomon erre az esetre, és ez is egy ilyen változat :) Sajnos fotó nem készült róla, amikor ezt sütöttem, de legközelebb pótolni fogom! ;)

Hozzávalók:
Kb. 6-10 szelet maradék kenyér/kalács/kifli/zsemle
2 tojás
2 ek. olvasztott vaj
Fél liter tej
8-10 dkg cukor
1 cs. van.cukor
Ő.fahéj, ő.szegfűszeg ízlés szerint
Mazsola/áfonya/magozott meggy
A tűzálló tálat kivajazom és a kockázott kenyeret belerakom, meglocsolom az olvasztott vajjal és megszórom mazsolával. A többi hozzávalót összekeverem és ráöntöm az egészre, hogy mindenhova jusson, jól beszívja a kenyér. 180 fokon kb 30-40 percig sütöm. Nagyobb kockákra vágva tálalom.

Megjegyzésem :
A kenyérkockákra kenhetünk vagy kanalazhatunk lekvárt is. Ebben az esetben a cukor mennyiségét csökkentsük vagy egyáltalán ne rakjunk bele!
Fűszerként egy kis gyömbért is rakhatunk vagy reszelt citrom/narancshéjat, esetleg kakaóport, de csak fahéjjal is nagyszerű.
A mazsola mellé vagy helyett csokidarabokat is rakhatunk.
Értékelésem: kiváló vacsora/desszert 3/3.

Jó étvágyat! 😊

Facebook: Kate receptes blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése