Még Karácsonyra szerettem volna valami gyors, krémes desszertet is, de már elég süti volt, így ez elmaradt. Ma egy kis délutáni "poharas" desszertet készítettem belőle.
Hozzávalók (kb. 4 adag):10-15 db babapiskóta vagy bármilyen keksz
1 narancs
4 ek. tej
4 tk. narancslekvár (elhagyható vagy helyette más lekvárt is használhatunk)
Narancsos krém:
250 g mascarpone
1 narancs reszelt héja és kifacsart leve
1 ek méz (elhagyható vagy cukorral helyettesíthető)
1 dl habtejszín
Csokis-fahéjas krém:
250 g mascarpone
4 ek. instant kakaópor (vagy 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor + 1 ek. méz/cukor)
0,5-1 kk. őrölt fahéj (ízlés szerint)
1 dl habtejszín
A krémek hozzávalóit külön tálba elkeverem. A 2 dl habtejszínt kemény habbá verem és elfelezem a kétfajta krémbe keverve. A babapiskótából 4 db-ot félreteszek, a többit egy zacskóban durvára török.
Díszes, vastag falú üvegpohárba vagy üvegtálkába rétegezem: alulra elosztom a durvára tört babapiskóta (morzsa) felét, majd ráadagolom a csokis-fahéjas krémet, amit egy evőkanál segítségével elsimítok. Erre jön a babapiskóta morzsa másik fele, illetve adagonként félbe törve 1-1 babapiskóta, amiket 1-1 ek. tejjel meglocsolok. Középre (akár egy csíkba) lekvárt kenek, majd erre jön a narancsos krém, amit evőkanállal megint elsimítok. Tetejére 1 narancsot felkarikázok, a héját (+ fehér részt) levágom és egészben vagy cikkekre vágva ráhelyezem a tetejére.
Megjegyzésem:
A krémek ízét variálhatjuk, bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük, a két krém közé is rakhatunk stb. Mindenkinek a fantáziájára van bízva, illetve amit otthon talál :)
Gyorsan elkészíthető és hamar fogyasztható is.Értékelésem: kiváló 3/3.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése