2018. december 30., vasárnap

Extra puha sajtos pogácsa

Imádom a sajtos pogácsákat! És végre találtam egy nagyszerű receptet, amivel nem is kell sokat bajlódni, mégis csodás lesz az eredmény! Ajánlom kipróbálni! ;)
Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg + 1 ek puha vaj/margarin
230 g tejföl (20%)
1 tk cukor
1 ek só (ízlés szerint)
2,5 dkg élesztő
negyed bögre langyos tej (kb. fél-1 dl)
1 tojás + 1 tojás sárgája
Tetejére:
1 tojás fehérje
30 dkg reszelt sajt

Az élesztőt belemorzsolom a langyos, cukros tejbe és felfuttatom. Addig egy nagy edénybe kimérem a többi hozzávalót, beleöntöm az élesztőt és jól összegyúrom. Legalább 2 órára, de akár egész éjszakára (fóliával lefedve) hűtőbe teszem. 
Lisztes felületen kinyújtom 2-3-szor áthajtogatom és végül kinyújtom ujjnyi vastagságúra. Pogácsaszaggatóval karikákra szaggatom, sütőpapíros tepsire helyezem őket kb. 2 ujjnyi távolságra. Mindegyik tetejét megkenem a tojásfehérjével és szórok rá reszelt sajtot. 20 percet hagyom pihentetni, majd 180 fokos légkeveréses sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm. Ha már pirul/piros a teteje, kész van.

Megjegyzésem:
Már régóta kerestem szilveszterre finom sajtos pogácsa receptet és most megtaláltam! :) Ez tényleg nagyon finom, puha, teteje a sajttól ropogós, nyamiii.... :) Persze a tetejére magvakat is rakhatunk: szotyi, szezámmag, lenmag, köménymag...stb., de nekem a sajtos a favorit.

Értékelésem: Kiváló! 3/3

Jó étvágyat és BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok Mindenkinek! :)

Facebook: Kate receptes blogja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése