2018. október 25., csütörtök

Kevert tésztás almás pite

Ki ne szeretné az almás pitét??? Ez nagyon gyorsan elkészíthető, nem kell gyúrni, se nyújtani... csak keverni! :) Nagyon finom!!! :)
Hozzávalók (nagyobb tepsihez kb. fél gáztepsi méretű):
45 dkg liszt
1 cs. sütőpor
4 tojás
20 dkg cukor
1 cs. van.cukor
1 csipet só
15 dkg vaj/margarin
2 dl tej
1 dl víz vagy az alma leve
Töltelék:
kb. 1 kg alma reszelve
ízlés szerint fahéj
ízlés szerint cukor ( én 2 evőkanálnyit raktam bele)
Az almákat meghámozom és nagylyukú reszelőn lereszelem, majd kifacsarom a levét és összekeverem fahéjjal, cukorral ízlés szerint.
A cukrokat, a csipet sóval és tojással jól felverem, szinte fehéredésig, hozzákeverem a vajat is, végül  a sütőporos lisztet és a tejet, vizet is. Az így kapott tészta kicsit sűrűbb lesz, mint a palacsintatészta. 
Kiolajozott vagy vajazott tepsibe a fele tésztát beleöntöm, majd egyformán rákanalazom a fahéjas-cukros reszelt almát és erre öntöm a tészta másik felét, amit egy kanál/kés segítségével elsimítok. 160 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütöm. Néhány perc múlva már szeletelhetjük is, akár melegen is fogyaszthatjuk! 
Megjegyzésem:
Nagyon finom almás süti, és nem kell gyúrni, nyújtani, mint az igazi pitét, így hamar el is készíthetjük! ;) Melegen is isteni finom, eteti magát... :)
Értékelésem: kiváló 3/3.

Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése