Hozzávalók (18-24cm formához tetszés szerint):
0,5 kg túró
15 dkg szoba hőmérsékletű vaj/margarin
1 bögre tejföl/natúr joghurt/kefír
4 tojás
1 bögre liszt
1,5 csapott tk. sütőpor
egy kis citromlé
1 van.cukor (elhagyható)
fél vagy 3/4 bögre cukor (ízlés szerint)
A túrót áttöröm, hozzáadom a kis kockára vágott vajat/margarint és a cukorral elkeverem, majd belerakom a tojásokat, citromlevet, joghurtot és krémesre keverem. A sütőporos lisztet 2-3 részletben keverem hozzá. Ez mehet is a formába. (Szilikonos: csak kiöblíteni és a vizes formába önteni. Csatos forma: aljára sütőpapír, oldalát kivajazni.) 170 fokon 1 órán keresztül sütöm alul-felül programon. Ezután lekapcsolom a sütőt, kicsire kinyitom az ajtaját és fél órát hagyom állni. Végül kiöntöm a formából és szeletelve tálalom. Esetleg porcukorral meghintve, de valamilyen tortakrémmel bekenve, vagy pudinggal leöntve is nagyszerű desszert.
Megjegyzésem:
Én a 24 cm-es tortaformámban sütöttem. A kislányom névnapjára készült, aki nem tudta megvárni és meg kellett kóstolni, így krémet már nem készítettem hozzá, pedig úgyis finom lehet :)
Értékelésem 3-ból 3 (kiváló)
Jó étvágyat! :)
Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: kate.receptek #katereceptesblogja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése