2018. november 21., szerda

Zöldséges-húsos fasírt

Kevés darált hús volt otthon, hogy elég fasírtot készítsek belőle, ezért úgy gondoltam egy kis zöldséget beleturmixolva nagyobb mennyiség lesz és még egészségesebb is :) Így született ez a recept.
Hozzávalók:
fél kg darált hús
fél kg cukkini (vagy bármilyen zöldség aprítva, pürésítve)
1-2 zsemle/kenyérszelet
só, bors, pirospaprika, petrezselyem (egyéb zöld fűszerek) ízlés szerint
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

A zsemlét/kenyeret beáztatom vízbe. A cukkinit (zöldséget) sós vízben megfőzöm és csak kevés vízzel leturmixolom. Egy tálba öntöm a darált húshoz, fűszerekhez és a kifacsart, illetve szétmorzsolt zsemléhez/kenyérhez. Jól összekeverem. Ha túl lágy, rakjunk bele még kenyeret vagy zsemlemorzsát.
Kiolajozott tepsibe gombócokat gyúrok és fólia alatt fél órán keresztül sütöm 180 fokon, majd fólia nélkül 10 percig, amíg pirul egy kicsit.
Köretnek bármi jó: rizs és krumplifélék...
Megjegyzésem:
Nagyon finom lett és egészségesebb fasírt. Bár a gyerekek miatt készítettem így, de náluk nem volt akkora sikere - sajnos. Nekünk nagyon ízlett :)
Értékelésem: 3/3 kiváló.

Jó étvágyat! :)

Kövess Facebookon: Kate receptes blogja és Instagrammon: @kate.receptek  #katereceptesblogja, hogy hamarabb értesülj az új bejegyzésekről! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése