2017. szeptember 4., hétfő

Svéd húsgolyók barnamártással

Húsgolyók (4 adag):
0,5 kg darálthús

Pici ételízesítő
Bors
Bazsalikom
Petrezselyem
2-3 gerezd Fokhagyma
1 kis Vöröshagyma
2 szelet kenyér
Olaj
A kenyeret vízbe áztatom és kifacsarom hozzáadom a darálthúshoz. Fűszerezem és az aprított hagymákkal összegyúrom. Vizes kézzel golyókat formálok és kevés olajon megsütöm őket.

Barnamártás:

Olaj (ami a sütésből visszamaradt)
1 húsleveskocka
1 ek liszt
2 dl főzőtejszín vagy tejföl
Só,bors
A visszamaradt olajon megpirítom a lisztet, hozzáadom a tejszínt vagy tejfölt és fűszerezem,majd jól felforralom.

Köret: rizs, krumpli bármilyen formában.

Megjegyzésem :
Könnyen elkészíthető, finom étel.
A mártás hozzávalói függnek az olaj mennyiségétől. Egy enyhén sűrű, de mégis folyós mártást kell kapnunk.
Pontozásom 3-ból 3.

Jó étvágyat! 😊 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése