2017. szeptember 8., péntek

Banánkenyér

Hozzávalók (őzgerinc formához v hasonló formához):
3 érett banán
2 tojás
Fél bögre natúr joghurt / tejföl / kefir
1 bögre liszt
2 tk sütőpor
1 cs vaníliás cukor vagy 1 tk vanília aroma
Fél bögre víz
Fél tábla étcsokoládé
A banánokat villával összenyomkodom, belekeverem a tojásokat, majd a cukrot, a joghurtot és a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén adom hozzá a vizet, amennyiben szükséges (kissé hígabb állagú masszát kell kapnunk).
A csokit felkockázom egy kisebb edénybe, kis vizet öntök bele (2-3 ek) és mikróban 1 percig melegítem, összekeverem és hozzáadok 1/4 rész banános masszát.
Kivajazott formába öntöm a fele banános masszát, majd a fele csokisat és még egyszer. Mielőtt sütőben teszem, egy késsel hullámos mozdulatokat végzek a tésztában. 170 fokon sütöm 45 percig. Hagyom kicsit kihűlni és kiöntöm a formából, majd szeletelve kínálom.





Megjegyzésem:
Nem édes, ezért én raknék hozzá kB fél bögre cukrot, vagy tálaláskor porcukorral hinteném meg.
Az egészet egy villa segítségével össze lehet keverni, se mérleg, se robotgép nem kell hozzá.

Jó étvágyat! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése