2017. május 17., szerda

Hagymás "rostélyos" petrezselymes burgonyával

Hozzávalók (4 adag):
4 nagy szelet sertéskaraj (csontos vagy anélkül)
sertés fűszerkeverék + mustár
kb. 1 kg burgonya
petrezselyem

1-2 ek vaj
2 fej vöröshagyma
liszt
olaj
A sertéskarajokat kiklopfolom és befűszerezem és bekenem mustárral, majd kiolajozott tepsiben, fólia alatt 180 fokon megsütöm kb. 45 perc alatt, végül fólia nélkül 10-15 percig, hogy megpiruljon. 
A burgonyát meghámozom, kockákra vágom és sós vízben megfőzöm. Amikor leöntöm a levét, megszórom petrezselyemmel és belerakok 1-2 ek. vajat, hagyom benne elolvadni és tálalás előtt összekeverem.
A hagymákat fél cm-es karikákra vágom, szétszedem őket egyesével és beleforgatom enyhén sós lisztbe, végül bő, meleg olajban sütöm őket addig, amíg enyhén barnák nem lesznek. 
Ezeket együtt tálalom.

Megjegyzésem:
Finom és laktató egytálétel. Hátszínből és rostélyos szeletből az igazi, de karajjal is nagyon finom!

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése