4 nagy szelet sertéskaraj (csontos vagy anélkül)
sertés fűszerkeverék + mustár
kb. 1 kg burgonya
petrezselyem
só
1-2 ek vaj
2 fej vöröshagyma
liszt
olaj
A sertéskarajokat kiklopfolom és befűszerezem és bekenem mustárral, majd kiolajozott tepsiben, fólia alatt 180 fokon megsütöm kb. 45 perc alatt, végül fólia nélkül 10-15 percig, hogy megpiruljon.
A burgonyát meghámozom, kockákra vágom és sós vízben megfőzöm. Amikor leöntöm a levét, megszórom petrezselyemmel és belerakok 1-2 ek. vajat, hagyom benne elolvadni és tálalás előtt összekeverem.
A hagymákat fél cm-es karikákra vágom, szétszedem őket egyesével és beleforgatom enyhén sós lisztbe, végül bő, meleg olajban sütöm őket addig, amíg enyhén barnák nem lesznek.
Ezeket együtt tálalom.
Finom és laktató egytálétel. Hátszínből és rostélyos szeletből az igazi, de karajjal is nagyon finom!
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése