2017. május 18., csütörtök

Gyors házi kenyér

Hozzávalók (kb. fél kg kenyérhez):
3 bögre liszt
1 bögre langyos víz
2,5 dkg élesztő vagy fél cs. porélesztő
1 tk. só
2 ek. étolaj
A hozzávalókat jól összegyúrom. Ha szükséges lisztet vagy vizet adok még hozzá, hogy olyan állagú tésztát kapjunk, ami nem túl kemény, de nem túl ragacsos. Hagyom 10 percet állni, majd egy sütőpapírral kibélelt jénaiba formázom és 180 fokon fedővel sütöm kb. 30 percig, majd fedő nélkül 10 percig, amíg megpirul a teteje. Amikor kiveszem a sütőből, megkenem kb. fél dl vízzel. Kicsit hagyom hűlni és lehet is szeletelni.

Megjegyzésem:
Az eredeti recept 5 dkg friss élesztővel vagy 1 csomag élesztővel írja, de elég szerintem a fele, mert ekkora mennyiségű élesztő nagyon kiérződik a kenyéren.

Egyébként egyszerű az elkészítése és 1 óra alatt el is készül! :)

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése