2017. május 22., hétfő

Bögrés kuglóf

Hozzávalók:
4 db tojás
1 bögre cukor
3 bögre liszt
1 cs sütőpor
1 bögre tej
fél bögre olaj
1-2 ek. kakaópor
(meggybefőtt)
A tojásokat a cukorral habosra verem, majd fokozatosan beledolgozom a sütőporos lisztet, végül a tejet és olajat. A szilikon kuglóf-formát kiöblítem vízzel (hagyom vizesen), lecsepegtetem, majd a tészta felét beleöntöm. A tészta másik felébe keverek ízlés szerint 1-2 ek. kakaóport és esetleg meggybefőttet. Ráöntöm a sárga tésztára. 160 fokos sütőben 1 órát sütöm, majd fokozatosan emelve a hőmérsékletet 10-zel negyed óránként, további kb. 45percig vagy 1 órán keresztül sütöm. Villával  vagy késsel ellenőrzöm, hogy megsült-e a közepe.
Ha kész, még melegen kiöntöm a formából. Így is visszarakhatjuk pirulni egy kicsit a sütőbe 5-10 percre, de nem szükséges. Porcukorral meghintve, szeletelve kínálom.

Megjegyzésem:
Kissé tömör a tésztája és morzsálós, de az íze egész jó.
Bármilyen gyümölccsel, magvakkal vagy mazsolával is keverhetjük a tésztáját.

Pontozásom 3-as skálán: 2.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése