2017. április 26., szerda

Tejszínes gombás sonkás spagetti sült csirkemájjal

Hozzávalók (4 adag):
30 dkg spagetti

bors
2 dl főzőtejszín
20 dkg szeletelt gomba
15 dkg sonka
0,5 kg csirkemáj
fél vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
A spagettit sós forró vízben kifőzöm. A hagymákat kevés olajon aprítva megpirítom egy serpenyőben, rárakom a kockára vágott sonkát, végül a gombát is. Együtt pirítom, sózom, borsozom, majd amikor már minden megpirult/megfőtt kellően, akkor ráöntöm a tejszínt és rotyogásig főzöm. 
A csirkemájat csak kevés olajon megpirítom.
A gombás ragut összekeverem a kifőtt, leszűrt spagettivel. Ezt köretként tálalom a sült csirkemájhoz, amit tálaláskor sózok-borsozok ízlés szerint. 

Megjegyzésem:
A tésztát egy egyszerű hétköznapi ételként, magában is ehetjük, de köretként is nagyon finom, sültekhez, de még rántott húsokhoz is.

Pontozásom 3-as skálán: 2,5.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése