2 maréknyi friss spenót
1 tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
esetleg pici só
1-1,5 ek liszt
A spenótot kevés vízben megfőzöm, belerakom a zúzott fokhagymát is. Aprítógépbe a tojással és liszttel összekeverem. Kivajazott formába öntöm és kb. 15-20 perc alatt készre sütöm.
Megjegyzésem:Babáknak csak heti 1x adjuk 1 adagot mind a spenót, mind a tojás miatt is!
Ezt a felfújtat bármilyen más zöldségből is elkészíthetjük: brokkoli, karfiol, répa stb.
Kis formákba készítettem, ezért olyan lett, mint egy muffin. Kettőbe osztottam el, de elfért volna egybe is. Természetesen fagyasztott 0,5 kg-os spenótból is el lehet készíteni és tepsiben sütve, 2-3 tojással és ennek megfelelően a liszt mennyiségét is emelve, hogy kicsit sűrűbb masszát kapjunk.
Pontozásom 3-as skálán: 2.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése