2016. október 21., péntek

Kakaós csiga

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 instant élesztő vagy 10 g friss élesztő
1 ek cukor
1 csipet só
kb. 1,5-2 dl langyos tej vagy víz
Töltelék: kakaópor+cukor+olaj
A tészta hozzávalóit összegyúrom, hogy ne legyen túl kemény, de ragacsos sem. 30 percig kelesztem meleg helyen. Lisztezett deszkán kinyújtom, olajjal megkenem és megszórom kakaópor és cukor keverékével. Feltekerem és 2cm-es csíkokra szeletelem. ütőpapíros tepsire helyezem őket, majd 180 fokos sütőben pirulásig sütöm, kb. 20 percig.
Porcukorral meghintve vagy anélkül tálalom. Melegen a legfinomabb! :)

Megjegyzésem:
Instant kakaóval is el lehet készíteni, de akkor vigyázzunk a cukor mennyiségével a tölteléknél!
Gyorsan elkészíthető. Ebből a mennyiségből kb. 20-25 db kis csiga lesz.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése