2016. október 27., csütörtök

Fordított gyümölcsös pudingos torta

Hozzávalók (kerek tortaformához, kb 26cm átmérőjű):
1 üveges vagy konzerv gyümölcs: barack, meggy, eper (kb 0,5 kg)
Pudingos rész:
4 dl gyümölcskonzerv leve (ha nincs annyi, vizet adok hozzá)
4 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tej
3-4 ek cukor
25 dkg túró
Piskóta:
3 tojássárgája
3 tojásfehérje
3 ek cukor
3 ek liszt
1 kk sütőpor
1 ek étolaj
A gyümölcsöt leszűröm és a tortaforma alját kibélelem sütőpapírral. A gyümölcsöt beleöntöm és elrendezem benne egyenletesen. (Barackot vékony szeletekre vágva rakom bele!) 
Elkészítem a pudingos részt. Egy lábasba beleöntöm a 4 dl gyümölcslevet (+víz keverékét) és a 4 dl tejet, amit felforralok. 2 dl tejben elkeverem a pudingport és a cukrot, majd ezzel főzöm sűrűre a tejes gyümölcslét. Leveszem a tűzről és hozzákeverem a villával áttört túrót. Ezt a masszát beleöntöm a formába a gyümölcsökre.
A piskotához a tojásokat kettéválasztom. A fehérjét a cukorral kemény habbá verem. Ezután hozzákeverem a sárgákat és az olajat, végül a sütőporos lisztet is. Ezt a tésztát öntöm a pudingos masszára, azaz a torta tetejére. 40 percig sütöm 180 fokos sütőben.
Hagyom teljesen kihűlni, majd körbevágom késsel, hogy szépen elváljon a tortaforma oldalától. A csattos részt leveszem. Tetejére rakok egy nagy lapos tényért és átfordítom a tortát. Tetejéről leveszem a tortaforma alját és a sütőpapírt és kész is, lehet tálalni, szeletelni. :) Érdemes behűteni előtte! :)



Megjegyzésem:
Barackkal ettem ilyet, anyósom sütötte (fotó), de én most meggyel készítettem el, mindkettő nagyon finom volt. :) A pudingban a cukor mennyiségét ízlés szerint, vagy a gyümölcstől függően lehet változtatni. Ez egy könnyen elkészíthető, gyors és finom torta! Nem mellesleg szép is ;)

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése