2016. szeptember 30., péntek

Spirál burgonya-chips

Hozzávalók:
hámozott burgonya
fűszerek (szabadon választott) : sültkrumpli fűszerkeverék
(esetleg reszelt parmezán sajt)
saslik pálcika
olaj
A hámozott burgonyát felhúzom középre a pálcikára, majd egy kés segítségével spirálosan végigvágom. Teljesen be kell vágni a pálcikáig! Széthúzom óvatosan spirálosra a krumplit, majd ecsettel beolajazom és megszórom a fűszerekkel. Tepsire helyezem, úgy hogy a tepsi szélén a pálca fenn tartsa a krumplit (fotón látszik). 20-25 perc alatt 200 fokon készre sütöm. 



Megjegyzésem:
Mivel sülés közben csöpög az olaj és fűszer, én a tepsibe 1-2 pohár vizet is öntöttem, hogy ne égjen oda az olajos fűszer. Egy kis gyakorlással, szép spirálokat lehet készíteni. Így elsőre nekem sem maradt egyben az egész krumpli, de a végére egész jó is lett! :) Finom, de nem kell sok fűszer rá!

Fűszerkeverékek, vagy a magunk kevert fűszerei is jók pl. ő. pirospaprika, só, bors.
Egyszerű nasi! :)

Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése