6 kifli
4 tojás
50 dkg túró
2 cs vaníliás cukor
4+3+2 ek porcukor/kristálycukor
5 dl langyos tej
2 ek citromlé
(fél citrom reszelt héja)
mazsola ízlés szerint
5 dkg vaj
kis zsemlemorzsa
A tojásokat kettéválasztom. A sárgákhoz hozzáadok 4 ek cukrot és addig keverem, míg kivilágosodik (kb. 3 perc). A fehérjéhez egy csipet sót adok és kemény habbá verem, majd ehhez is keverek 3 ek cukrot. A tojássárgás krémhez hozzáadom a túrót, citromlevet, (citromhéját) és még 2 ek cukrot. Végül belerakom a mazsolát is.
Egy kisebb tepsit kivajazok, meghintem egy kis zsemlemorzsával, majd a felkarikázott kiflik felét lerakom egy sorba és megöntözöm a langyos tej felével. Beterítem az egészet a túróval, majd a maradék kifliből rárakok még egy sort és meglocsolom a maradék tejjel. A tetejét megkenem a tojásfehérje kemény habjával. Előmelegített sütőbe sütöm 180 fokon 20 percig, amíg a tojásfehérje megbarnul szépen. Kockára vágva tálalom kistányéron.
Megjegyzésem:
Piros kerámia tepsimbe sütöttem. Finom nasi! :)
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése