2015. július 5., vasárnap

Kráter szelet

Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
1 dl langyos víz
0,5 cs sütőpor
5 tojás
(1-2 ek kakaópor)
Puding:
2 cs pudingpor
8 dl tej
8 ek cukor
Tetejére:
1 nagy tejföl (min.370g)
4 ek cukor
őrölt fahéj

A tojásokat ketté választom, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral keverem ki. A tojássárgás masszához hozzáadom a lisztet, sütőport és a vizet, végül a habot. Kivajazott-lisztezett nagyobb méretű tepsibe öntöm a tészta felét, a másik feléhez pedig kakaóport keverek, majd rácsurgatom a sárga tésztára.
A pudingokat kifőzöm (lehet különböző ízű) és csurgatva belekanalazom a nyers tésztába. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Majd egy nagy tejfölt kikeverek cukorral és a tetejére kenem. Ha kihúlt az egész, meghintem őrölt fahéjjal és úgy tálalom.

Megjegyzésem:
Nagyon finom sütemény! Nem száraz, de nem is túl krémes. A fahéj és a tejföl érdekes ízt ad neki. Én 2-féle pudingot használtam bele: vaníliát és puncsot, de ízlés szerint lehet bátmilyet. A puding mennyisége több, mint amennyit bele kell rakni a süteménybe, de ha csak egy ízt használunk, akkor elég ennek a felét elkészíteni.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése