2015. július 21., kedd

Rakott tojásos tarja

Hozzávalók (4 adag):
8 szelet tarja (karaj)
2 szelet kenyér vagy 2 db zsemle
3 db keményre főzött tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl
só, bors
liszt
kevés olaj
5 dkg reszelt sajt
A hússzeleteket sózom-borsozom, majd lisztbe hempergetem és kevés olajon elősütöm. Vízbe áztatom a zsemlét/kenyeret, majd kinyomkodva a kis kockákra vágott főtt tojásokhoz adom. Beleteszem a felaprított hagymákat és a tejfölt, majd ezt is sózom-borsozom és jól összekeverem egy kanállal. Az elősütött hússzeleteket tepsibe fektetem, majd ezek tetejére kanalazom a tojásmasszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm 15-20 percig, majd reszelt sajtot teszek mindegyik tetejére és még 10 percig ráolvasztom, ill. rápirítom a sajtot. Rizs vagy krumplikörettel és savanyúsággal  vagy friss zöldségekkel tálalom.

Megjegyzésem:
Finom, kiadós egytálétel. A főtt tojásokat tojásszeletővel mindkét oldalról szeletelhetem, így gyorsabb és egyszerűbb, de egy kés segítségével is el lehet végezni ezt a műveletet. Tálaláskor díszíthetjük kis pirosarany pöttyökkel a húsok tetejét.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése